Любителите на астрономическите явления очакват ново събитие тази нощ - априлската

...
Любителите на астрономическите явления очакват ново събитие тази нощ - априлската
Коментари Харесай

Розова Луна ще озари небето тази нощ

Любителите на астрономическите феномени чакат ново събитие тази нощ - априлската цялостна Луна, известна още като Розова Луна. 

Въпреки че името допуска да забележим спътника на Земята в извънредно нежни отенъци, в действителност няма да е по този начин. Тя се назовава " розова ", тъй като в древни времена се давало име на пълнолунието според от месеца през годината, с цел да бъдат следени другите сезони. Кръщавали луната съгласно това, което е най-характерно за сезоните. 

Луната през април е " розова " поради цвета на дивия земен флокс, едно от ранните пролетни цветя. Той цъфти в розово по това време. Цветето е разпространено в Съединени американски щати и Канада. Индианците наричали луните по този начин, с цел да могат да наблюдават графика си за събиране.

Априлското пълнолуние се назовава още " тревно " или " яйчено ".

Пълнолунието стартира на 19 април в 12,12 ч. по Гринуич, към 13 ч. ще е за Франция, Италия и Испания и към 14 ч. за Източна Европа. В източните елементи на Съединени американски щати и Канада ще е в 7,12 ч., а в Китай - вечерта, като ще стартира в 16 ч. следобяд, показва Българска телеграфна агенция.

Това е четвъртото пълнолуние за годината, след " Вълчето " през януари, " Снежното " през февруари и " Червеевото " през март. Следваща ще бъде Цветната Луна - на 18 май, предава Си Ен Ен. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР